Disconnected

j.jpg

Slightly.

Wat Piet vandaag doet en met wie Kees zich momenteel bevindt, weet ik niet. Hoe Where she went (Gayle Forman) afloopt en hoe De reis van de lege flessen (Kader Abdolah) begint, weet ik overigens wel.

De uren van mijn afgelopen twee weken waren door één stomme (maar misschien ergens ook wel fijne) beslissing verdubbeld. In gevoel althans. Er is tijd om te lezen, extra te zingen en te dansen, om te praten met mijn moeder en om actief aanwezig te zijn. Het is gek hoe ik mij hier voor verveelde toen ik in feite juist vermaak had. Het is ongelofelijk stom hoe ik zoveel tijd heb kunnen weggooien waarin ik oprechte lol had kunnen hebben. Waarin ik had kunnen schrijven, tekenen, studeren (zorgt helaas voor weinig ‘oprechte lol’). En natuurlijk heb ik in mijn dagelijkse, normale, geregelde leven geen gebrek aan vermaak als ik na school op de bank plof en mij terug aan mijn vrienden koppel, maar dat is ook prima. Ergens wil dat dit eerder was gebeurd. Dat ik deze awakening lang, lang, en nog wat langer geleden had gehad. Maar ergens ook weer niet. Vermaak, een easy-option en een moment om nergens aan te denken is ergens ook wel lekker. Alles voor je laten doen en hoogstens je duim van boven naar beneden vegen. Paradise. En daarbij is het handig, want – en hiervoor wil ik speciaal de aandacht van alle docenten en klagende volwassenen in de zaal hebben – het is noodzakelijk. Niet omdat ik in mijn verslaafde hoofd er een primair levensmiddel van heb gemaakt. Maar omdat jullie er een primair levensmiddel van hebben gemaakt. Het is geen doen om iemand dagelijks aan je bed te laten staan en daarna minuten naar boven te laten schreeuwen. Lenen en uiteindelijk te veel gebruik maken, is ook geen manier van leven. Voor mij niet en voor mijn lieve, behulpzame omgeving niet. Raden in welk klaslokaal ik verwacht word en afspraken missen is niet ideaal.

m

Het is rustig, fijn en verrijkt mijn opvatting van tijdsbesteding maar kan niet eeuwig duren. Dus voortaan geen telefoons meer laten verzuipen in je jaszak tijdens een regenbui. Ze kosten aardig wat centen.

Liefs,

Janice

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s