Studeren

0f13f619-0707-4aa5-b69f-54d7119b36e4

Studies, studeren, opleidingen.

Over het algemeen ben ik in mijn leven meer zenuwachtig dan dat ik het niet ben. Leuk. Heel leuk. Rustgevend ook. Zenuwachtig met reden en zenuwachtig zonder. Toch blijven mijn vingers tril-vrij, mijn knieën stabiel en mijn hartslag regelmatig als ik denk aan studeren. Ik zie er niet tegenop en ik heb er zelfs wel zin in. Al heb ik nog geen idee wat ik ga doen.

Ik heb gisteren mijn eerste open dag bezocht, waardoor ik nu nog volledig in de studie feel zit. Ik ben naar ArtEZ in Zwolle geweest en ik vond het echt heel heel leuk. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten van een academie of elke andere vorm van HBO of universitaire studies for that matter. Ik wist niet wat ik moest vragen/ of ik iets moest vragen en waar ik eigenlijk naar kwam kijken. Gelukkig was ik niet alleen en bestond mijn dag vooral uit het volgen van mijn moeder. We kregen een rondleiding en we hebben een voorlichting voor Graphic design bij gewoond. Ik denk dat ik meer heb opgestoken van de rondleiding dan de voorlichting, maar dit is vooral omdat ik niet zo goed weet wat ik precies moet weten van studies en bij de rondleiding kon ik een beetje kijken hoe en wat alles was  (ik weet wel hoe ik dat moet doen).

6e3ccaaf-319c-4728-a202-3f3fa9f52757

Ik word wel een beetje onzeker van dit soort dingen. Ik vind alles leuk. Ik vind alles leuk er uit zien, maar ik beschouw mijzelf niet als ‘goed’ in één ding. Ik vind het leuk om te tekenen en het lijkt mij echt heel tof om daar iets mee te gaan doen, maar als ik naar anderen kijk ligt mijn niveau van tekenen toch wel echt heel laag. Ik vind het heel leuk om te schrijven, maar als ik het werk van andere mensen lees ben ik maar een klein amateurtje. Ik vind het leuk om te ontwerpen, ik vind het leuk om te fotograferen, ik vind het leuk om te creëren, maar. En ja, ik weet dat ik mijzelf niet met anderen moet vergelijken en al die andere onzin die mij wordt vertelt. Maar kom op, ik ga vergeleken worden met anderen en er gaat opgemerkt worden dat ik minder goed ben. En ja, ik weet ook dat ik tijdens de studie mijzelf nog zal ontwikkelen maar er moet toch echt wel enige vorm van talent ergens rondzwerven in mijn lichaam.

41c7cfe8-551d-4838-b637-b931f5515c1451a94c92-75a6-48b6-8807-7f35fb06f770

Ik word en niet zenuwachtig van, een beetje onzeker en verdwaald. Verdwaald in het enorme aanbod van studies, waarvan de helft op een praktische manier een goede keuze zou zijn (maar enorm saai naar mijn mening). En de andere helft uitdagend, leuk en allemaal net niet passend bij wat ik kan. Gelukkig heb ik nog even voor ik uiteindelijk een keuze moet maken en ik heb nog veel open dagen te gaan.

Dat was even een inkijkje op mijn leven,

Ciaoooo.

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s