Goedendag

IMG_4714.JPG

heyhey,

Het is weer even een tijdje geleden dat ik wat persoonlijks heb geschreven. Daar wil ik graag verandering in brengen en daarnaast wil ik jullie ook even een life-update geven :).

Goed, laten we beginnen met het saaiste. Iets wat ik puur en alleen schrijf zodat ik mij er aan ga houden.

Ik ga elke week minstens 1 keer posten en dit zal voornamelijk in het weekend zijn.

Een tijdje geleden had ik gezegd dat ik op het gebied van mijn blog geen verplichtingen wilde. Ik wilde geen vaste update dagen, beloftes over hoe vaak ik wat zou plaatsen en andere regeltjes. Ik wilde een happy place eentje waar ik naar toe zou gaan als ik het nodig had of als ik er zin in had en gewoon iets te vertellen had. Ik ben er de laatste tijd wel achter gekomen dat dit niet vaak het geval is. Ik heb sinds oktober precies 9 keer gepost. Waarvan het grootste deel van de berichten over kleding en andere aankopen ging. Het gevoel dat ik echt even iets moet delen is er in de afgelopen 6 maanden niet geweest. Daarvoor had ik ook al een dipje gehad met posten. Maar het schrappen van het kleine beetje verplichting dat ik hier had was een slechte keuze. De verplichting om minstens 1 keer per week te posten is namelijk geen last. Het is meer iets wat mij tot schrijven zet. Iets wat mij ideeën brengt en mij dwingt om naar ideeën te gaan zoeken. Ik heb mijn blogje namelijk wel gemist nu ik een beetje M.I.A. was.

DUS: 1 keer per week posten.

Over naar het gedeelte waar ik naar uit zat te kijken vandaag:

Ik heb mijn dagen sims-spelend doorgebracht de laatste maand. Ik heb een aantal pogingen tot fictief schrijven gedaan en ik heb heel wat getekend en geverfd.

Mijn pogingen tot fictief schrijven zijn niet zo zeer mislukt, maar ik loop steeds al snel vast. En met fictief schrijven bedoel ik verhalen schrijven zoals boeken (ik ben niet van plan een heel boek te maken hoor). Ik heb tientallen verhaallijnen verzonnen en sommige ook uitgewerkt. Ik heb prologen geschreven en verschillende beginnetjes van verhalen geprobeerd. Ik heb het één keer zelfs voor elkaar gekregen om in het Engels te starten, dit duurde alleen niet langer dan drie pagina’s. Ik heb de meeste verhalen al weer gedelete, maar er zijn er nog een paar waarin ik nog een beetje hoop heb. Soms open ik het document even, staar ik een tijdje naar de letters, schrijf ik een zin of twee en doe ik het document weer weg. Het fijne is dat het me niet boos of gefrustreerd maakt dat het schrijven niet gaat. Ik vind het niet erg om af en toe eens een minuscuul stukje toe te voegen. Ik denk dat ik gewoon net zo lang door moet gaan met proberen tot ik een verhaallijn heb bedacht die mij genoeg aanspreekt om er een groter stuk over te schrijven. Al kan het ook zo zijn dat ik gewoon door moet gaan met een verhaal en dat het vanzelf goed zal komen. Ik ben geen expert op schrijfgebied- zoals je waarschijnlijk al had gemerkt- en ik wil er ook geen worden, dus ik blijf vooral lekker doorgaan met wat ik nu doe.

16908487_620789401446193_4680358319242608640_n(1)

Het tekenen en verven is tot stand gekomen door mijn Wreck this Journal en door de schetsboeken die ik voor Sinterklaas heb gekregen. Ik wil ze graag vullen met verschillende soorten “kunstwerkjes”. Ik heb zelfs een zelfportret gemaakt en naar mijn mening word ik steeds beter in het maken van dit soort dingen. Ik heb laatst mijn kamer opgeruimd en daarbij ook mijn bureau. Ik heb alle spullen waarvan ik dacht “hier kan ik nog wel wat mee doen” in een mand gedaan, zodat ik ze meteen kan vinden als ik een creatieve drang voel. De mand lijkt trouwens nooit leeg te gaan, ik denk dat ik er elke week net zo veel uit haal als dat ik er in doe. Wel fijn eigenlijk, zo zit ik nooit zonder “knutselspullen”.

17076045_417687738564508_698672496227909632_n

Ik ben de laatste tijd dus heel veel bezig geweest met dingen die ik echt heel leuk vind om te doen, behalve met fotografie. Ik maak eigenlijk voornamelijk foto’s voor mijn blog. En aangezien ik hier wat afwezig ben geweest heb ik mijn camera ook nauwelijks aangeraakt, wat toch wel jammer is. Want naast een klein beetje uitzoeken hoe het nou zit met alle manual opties heb ik niet zo veel gedaan.

17267757_284858781928253_7675460544861569024_n

Het klinkt nu trouwens wel alsof ik alleen maar enthousiast heb gecreëerd, maar nee hoor. Ik heb ook genoeg series en films gekeken, sims gespeeld, middag dutjes gedaan en ik heb zelf nog twee boeken gelezen. Dat is ook iets wat ik wil doen, meer lezen. Het laatste boek dat ik heb gelezen is everything, everything. Dit vond ik een heeeeeel mooi boek en ik precies nadat ik hem uit had wilde ik een nieuw boek lezen dat hopelijk net zo leuk zou zijn. Ik ben nu begonnen in All the bright places maar ik moet er echt nog een beetje inkomen. Op de één of andere manier vind ik het namelijk best wel moeilijk om tijd te vinden om te lezen. Ik vind het fijn om in bed te lezen, maar doordat ik mijn schoolwerk altijd uitstel tot laat in de avond heb ik daar ’s avonds nooit tijd voor. In de ochtend lezen is ook niet het beste idee omdat ik dan zo lang mogelijk wil slapen voor ik naar school moet. Mijn weekenden zijn de laatste tijd ook niet meer zo leeg als ze eerst waren. Op vrijdag ga ik vaak naar de sportschool en daarna heb ik dan niet meer zo veel zin om wat te doen en vaak ga ik dan ook “vroeg” naar bed. Op zaterdag ga ik tegenwoordig werken bij mijn vader en als ik dan terug thuis kom heb ik ook geen zin meer om iets te doen en dan houd ik zondag over. Op zondag doe ik vaak zo lang mogelijk zo weinig mogelijk en aan het eind van de dag moet ik mijn schoolwerk dan nog doen. Druk, druk, druk dus.

Goed, ik hoop met heel mijn hart dat ik het ga volhouden om elke week 1 keer te posten.

Liefs,

Janice

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s