Bagels

IMG_0447.JPG

Hey,

De afgelopen paar zondagen hebben voor mij vooral bestaan uit bagels en slapen – perfect, als je het mij vraagt. Ondanks dat ik bij één van deze bagel-avonturen in de onderkant van mijn teen heb gesneden, heb ik der van genoten.

Ik heb naast de standaard mozzarella, tomaat en pesto bagel ook wat andere combinaties gemaakt. Zoals champignons, hummus, wortels, paprika’s. Eigenlijk gewoon alles wat ik in de koelkast kon vinden. Ik wil vandaag twee combinaties die ik heb verzonnen met jullie delen.

(Sorry dat ik zo laat ben, ik ging een beetje onverwachts naar Utrecht om daar te lunchen/shoppen. Daarnaast heb ik een nieuwe laptop die ingesteld moest worden 🙂 )

Avocado bagel

IMG_0397.JPG

Ingrediënten:

  • Bagel
  • Avocado
  • Appel
  • Walnoot
  • Honing

Ja, appel en avocado. Het klinkt misschien niet zo lekker, maar ik wilde het toch proberen. Ik vind het eerlijk gezegd heel lekker. Hoe je het maakt spreekt denk ik wel voor zich, je doet de bagel in de oven (als dat nodig is).

IMG_0410.JPG

Dan snijd je hem open.

IMG_0411.JPG

Ik heb een halve avocado voor het besmeren gebruikt.

IMG_0412.JPGIMG_0418.JPG

Dan snijd je de appel in dunne plakjes en doe je de walnoten er op. Als laatste doe je er wat honing over heen.

IMG_0420.JPG

Hummus bagel

IMG_0422.JPG

Ingrediënten:

  • Bagel
  • Wortel
  • Olijven
  • Knoflookpoeder
  • Hummus

De tweede had ik op het moment zelf bedacht, ik wilde eerst een bagel met hummus, wortel en champignons maken. Maar er waren geen champignons. Dus die heb ik vervangen met olijven. De hummus is trouwens een beetje oranje-achtig, omdat mijn moeder per ongeluk ‘pikante hummus’ had gekocht. Vraag me alsjeblieft niet hoe je oranje en hummus-kleur door elkaar kan halen.

IMG_0429.JPG

Dit spreekt ook wel een beetje voor zich, snijd je bagel en doe er hummus op.

Rasp je wortel en doe het in een pannetje (tenzij je liever rauwe wortel wilt). Doe er in de pan ook een beetje knoflookpoeder overheen.

IMG_0435.JPG

Als laatste doe je de olijven er op.

IMG_0442.JPG

IMG_0454.JPG

Dat was het!

Liefs,

Janice

 

3 gedachtes over “Bagels

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s