100% Coco♥

Geen categorie

begin review

Een tijdje geleden zocht ik samen met mijn vriendin in de bieb wat boeken. Toen raadde ze mij dit boek aan. Het is een boek uit de 100% serie van Niki Smit. Voor wie deze serie niet kent: het is een serie boeken over meiden rond de 13 jaar. De boeken zijn dus ook voor meiden rond de 13 jaar. Er zijn best wel veel boeken in deze boekenserie. Maar ik moet zeggen dat ik dit boek het leukste uit de hele serie vind. En de rest is al super geweldig!

voorkant

Alleen al voor de voorkant zou je dit boek moeten lezen. Het is zo vrolijk, met die uitgeknipte kledingstukken. En de getekende wimpers met oogschaduw. Het is een hele drukke voorkant maar dat vind ik juist wel leuk. En kijk eens naar die letters van ‘100% Coco’, het lijken net stempels. Trouwens, de outfits die zijn uitgekozen voor op de voorkant zijn echt heel gaaf. Vooral dat T-shirt met de tijger erop en het hoedje.

FunFact: Alle kleren op de kaft bestaan echt!

achterkant

Tekst van de achterkant:

Dagboek van een modeblogger.

Coco droomt ervan een beroemd stijlicoon te worden: Kate Moss, watch out! Maar op haar nieuwe school staat ze al snel bekent als Coco de Clown.

Noodgedwongen verruilt ze haar vintage jurkjes, panterlaarzen en streepjessokken voor spijkerbroeken. Haar opvallende outfits plaatst ze wel anoniem op haar modeblog The Style Tiger.

Stiekem hoopt Coco op een eerste kus van Bruno, de eigenzinnige jongen van de schoolkrant. Maar vindt hij haar ook leuk? Ondertussen word haar blog dé hit van modeminnend Nederland, maar niemand vermoedt dat Coco de Style Tiger is. Of wel?

Ook de achterkant zit vol met plaksels. Een T-shirt van de voorkant staat er nog een keer op. Maar er staat ook een Yves Saint Laurent jurkje op. Linksonder zie je Minnie Mouse oortjes met polka dots. En rechtsonder zie je gele schoenen die zelf getekend zijn. De samenvatting op de achterkant vertelt precies genoeg

binnenkant

Zelf vind ik het super leuk dat het boek echt in dagboekvorm is geschreven. Het is duidelijk te volgen waar het verhaal over gaat. En het is niet zo dat er tussen het verhaal door wat dagboekverhalen zijn gestopt. Nee, het is echt een heel uitgebreid dagboek. Mij gaf het een gevoel dat ik echt in iemands dagboek las. In het boek is met neon roze marker steeds de dag gemarkeerd. En de tijd en plaats staan met neon roze letters boven de tekst.

In dit boek lees je over veel onzekerheden van meisjes die net naar de middelbare gaan. En je leest over het starten van een blog. Ook al zal het bekend zijn van een blog bij de meeste mensen niet zo snel gaan als hier. Omdat er nou eenmaal heel veel van dezelfde blogs te vinden zijn. In dit boek gaat het dus heel snel. Het boek is rond 9 november 2013 uitgekomen dus er staan veel recente sites en dergelijke in. Zoals lookbook.com en blogger.com!

Zoals je waarschijnlijk wel hebt gemerkt vind ik dit boek heel leuk. Ik raad het dus ook zeker aan. Je kunt het boek op bol.com kopen. Dan krijg je er ook nog ByNiki-kaarten bij. De schrijfster heeft trouwens zelf ook een blog op blogger.com: http://nikismit.blogspot.nl/ .

Liefs,

Janice

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s